Så er humlen helt på toppen!

Humlen er helt på toppen af pælen! Lidt mere end to måneder gik der, fra den tittede frem i april til nu, hvor den har tilbagelagt de ca. 4,5 meter.

Man må sige, at for mit vedkommende er 2016 et meget bedre humle-år end sidste år. Som det fremgår af et indlæg fra slutningen af juni 2015, havde min humle på daværende tidspunkt kun tilbagelagt halvdelen af vejen mod toppen.

Foruden, at vejret i år har været overordentligt meget bedre med både mere sol og mere varme og – ikke mindst – meget mindre blæsevejr, er mine planter i sagens natur et år ældre. Jeg formoder dermed, at de er bedre etablerede med et kraftigere rodnet, og at dette også er en vigtig del af forklaringen. Samtidigt har jeg i år sat snore op til humlen, så den ikke har behøvet at slynge sig omkring selve pælen. Så selvom der også i år har været blæsende dage, har humlen altid kunnet holde sig fast; der er ingen tvivl om, at sidste års langsomme vækst også skyldtes, at topskuddene alt for ofte så at sige blæste frit i vinden.

Nu er spørgsmålet så, om juli mon vil vise sig fra sin gode side, så planterne får energi til at sætte mange sunde humlekopper, der kan give dette års bryg en dejlig smag af dansk humle!

Læs også