Frosten slår til mod humlen…

Efter jeg havde sat pælene op til humleplanterne, var humøret ganske højt. Det hele stivnede dog noget allerede morgenen efter, da jeg kunne konstatere, at vi havde fået en omgang nattefrost.

Nattefrost er tydeligvis ikke noget, humlen bryder sig op, da planterne hang temmelig meget, da jeg kom ud til dem om morgenen. Af frygt for, at det skulle ske igen, valgte jeg at sætte noget plastic omkring dem til den følgende nat.

Idéen med Raabryg lægger sådan set temmelig meget op til at dyrke humlen under danske forhold. Om opsætningen af plastic til frostsikring er at gå på kompromis med hele idéen er et godt spørgsmål. For det er jo ikke rigtigt holdbart at skulle foretage den slags krumspring for at planten skal trives i vores klima. Mit bedste gæt er, at planterne nok ikke går til af lidt nattefrost, men at de kun bliver holdt lidt tilbage. Men denne teori fik jeg så ikke rigtigt bevist i denne omgang, kan man sige…

 

Læs også