Rengøring af reagensglas

Rengøring bliver nok aldrig spændende. Derfor gælder det om at få det overstået. Her er et par tips til, hvordan rengøring af reagensglas bliver både nemmere og hurtigere. Når man har fornyet sin gærbank eller opformeret vildgær fra naturen, ender man med et parti beskidte reagensglas. Netop rengøring af reagensglas kan være særligt tidskrævende: De […]

Tag stiklinger af humle

Efter lidt øvelse er det ikke svært at tage stiklinger af humle. Med den rigtige metode kan man opformere ganske mange nye humleplanter, hvis man begynder tidligt i sæsonen. Vil man opskalere sin humleproduktion, afprøve nye sorter eller forære planter til ølinteresserede venner, kan stiklinger være en god løsning. Fordelen ved stiklinger er, at man […]

Cover til The Hop Grower's Handbook

Boganmeldelse: The Hop Grower’s Handbook

The Hop Grower’s Handbook er for alle, der tager humledyrkning seriøst. En brugbar, velskrevet og faktamættet rapport fra den yderste front i det nordøstlige USA’s spirende humleindustri. Har du to humleplanter i din baghave, eller drømmer du om at genrejse den danske humleproduktion? Uanset hvad, er der noget at hente i The Hop Grower’s Handbook. […]

Gærbank med reagensglas i rack.

Lav din egen gærbank

En gærbank kræver lidt laboratorieudstyr og en kvart hylde i køleskabet. På denne måde kan man gemme gærstammer i årevis. Som det fremgår, ynder jeg at jagte lokale gærstammer, som jeg bruger til ølbrygning. Af de kulturer, jeg har indsamlet i min have og i naturen, er den ældste efterhånden velafprøvet og har boet i […]

Hvorfor jagte ølgær i naturen?

Det kræver både tid og udstyr at finde ølgær i naturen – og måske vil man som håndbrygger hellere bruge tiden på rent faktisk at brygge øl. Så hvorfor skulle man kaste sig ud i det? Min jagt på gærstammer har gennem årene krævet investering i en del remedier, ligesom den fortsat lægger beslag på […]

Hvordan gik det forresten med humlen fra sidste år?

Jeg skylder stadig at følge op på, hvad der kom ud af sidste års humlehøst. Når man tager mine planters unge alder i betragtning, var jeg tilfreds med mit udbytte. Desværre afslørede det færdige resultat, at jeg stadig har meget at lære om både dyrkning og høst af humle. Jeg havde ikke forventet, at 2015 […]

The Craft Maltsters' Handbook

Boganmeldelse: The Craft Maltsters’ Handbook

Malt er rygraden i øl, og mulighederne for at eksperimentere med denne råvare er nærmest uendelige. Måske er du blevet fanget af maltning som “spin-off-hobby” til hjemmebrygning, eller du er i gang med et lille garagemalteri? The Craft Maltsters’ Handbook har svar på dine spørgsmål! Historien er velkendt: Engang var det danske land oversået med […]

Hvorfor lave sin egen malt?

Malten giver både fylde og sjæl til øllet – og måske rummer den i virkeligheden det største potentiale, når der skal laves spændende og særegne bryg med lokale råvarer. Så hvorfor ikke åbne døren til de mange muligheder, tage udfordringen op og prøve at lave malt derhjemme? Inden for vinens verden handler det ofte om […]